WAT IS VOETREFLEXOLOGIE?

Het lichaam is weerspiegeld in de reflexzones op de voetzolen. Door druk uit te oefenen op deze zones worden alle organen, klieren en gewrichten gestimuleerd. Deze prikkel zorgt ervoor dat afvalstoffen via het lymfestelsel worden afgevoerd en de bloedsomloop bevorderd wordt. Zodoende zullen blokkades, veroorzaakt door stress, verdwijnen en kan het lichaam zichzelf genezen en weer in balans komen. De reflexoloog zal steeds de ganse voet bewerken, weliswaar met extra aandacht voor de probleemzones.

Hoe verloopt een sessie?

Eerst wordt een kort anamnesegesprek gevoerd om de medische voorgeschiedenis en eventuele klachten te achterhalen. Dan volgt er een ontspannende massage van de voeten om de gewrichten en spieren los te maken en zal de reflexoloog door de voeten te verkennen al een eerste indruk van de klant krijgen. Daarna wordt overgegaan tot de drukpuntmassage in combinatie met ARTechnieken (aanvullende reflexologie technieken), dewelke meer geconcentreerd zijn en dieper gaan dan de gewone reflexologie. We eindigen met een harmoniserende massage van beide voeten om de klant terug “ back to earth” te brengen.

Voor wie?

Reflexologie helpt bij allerlei fysische en psychische klachten zoals: En zovele meer, maar het kan ook gewoon als een zeer ontspannende massage ervaren worden.